Az első millióm

Így szerzem.

Portfolio Blogger

Friss topikok

Portfolio.hu

Linkblog

Hogyan obamaizálódik az USA?

2008.11.16. 10:10 Gain

Akárhogy is vesszük, az amerikai gazdaság még mindig kulcsfontosságú a világ számára, még ha egyre többen vélik is úgy, hogy ez a válság végképp megtörheti a hegemóniáját. Az elnökválasztás pedig mindig különösen fontosnak tűnik, pláne ha az elnök másik pártból kerül ki. Lássuk, milyen hatással lehet egyes szektorokra az elnökválasztás!

Obama választási szlogenje végig a VÁLTOZÁS volt, többek között ezért is volt rekordrészvétel a választásokon. Középpontban volt a pénzügyi válság, gazdasági nehézségek, FED-kamatok, államigazgatás a kampány során.

Legfontosabb a pénzügyi szektor újraélesztése, jelzálogpiaci csalások megszüntetése, hitelkártya adósok és biztosításaik osztályozása, nyilvántartása. Olyan pénzügyi feltételeket kell teremteni amelyek segítségével elkerülhető a hosszú recesszió.

A válság során az egyik leginkább sújtott szektor az autóipar. Vélhetőleg teljesítenie kell a Bush által beígért  30MRD USD kedvező kamatozású hitel biztosítását, amely elsősorban a környezetvédelmi fejlesztésekre használható. Komoly hasznot hozhat ez a hibrid autót gyártóknak!

Olajtársaságok aranykora leáldozóban az adóemelés kilátásai végett. Ezzel szemben energiafelhasználás tekintetében több ezer család adókedvezményben részesülhet. Az olajárhoz szorosan kapcsolódik a légiközlekedés, illetve a  bajban lévő amerikai légitársaságok megmentése is. Persze lehet, hogy a recesszió miatt visszaeső olajár is segíthet az ágazatnak.

Az egészségügy kérdésében az új elnök megválasztása után elsősorban az egészségbiztosítók járnának jól, mert az eddig biztosítással nem rendelkező amerikai állampolgárok hulláma számára az egészségbiztosítás megfizethetőbbé válna.
A fegyvergyártó iparban semmilyen alapvető fordulat nem várható, legalábbis részleges iraki visszavonás, viszont afganisztáni fokozott jelenlét valószínűsíthető. Általában pedig a tapasztalatok szerint a hadiipar a republikánusok alatt virágzik, mint ahogyan tette azt a W.-érában is.

Szólj hozzá!

Címkék: usa válság befektetés részvénypiac

A bejegyzés trackback címe:

https://elsomilliom.blog.hu/api/trackback/id/tr49773230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása